Zaterdag 14 okt. 19.30 uur

Zondag 8 okt.

GROTE HEIDE - TURKSE FC 1 - 0

4 PAAL 12

rds.png SGH-PZ.jpg SGH-Gero.jpg sekura150901.jpg rsd.png sponsors2.jpg SGH-Vanbuel.jpg

Wedstrijd : KFC Hamont 99 – Sporting Grote Heide : 3 – 0

Na een aftastend begin namen onze jongens meer het initiatief .

Dit resulteerde in een eerste goede actie na 15’ waar Wouter de bal diep gaf op de nipt buitenspel staande Jasper .

Verder was vooral de slordige passing bij ons typerend voor de eerste helft .

De momenten dat we er dan toch goed uitkwamen , waren we ook gevaarlijk en rond de 25’ was er een goede Emmers nodig om SGH tot 3x toe van een doelpunt te houden .

Hamont loerde tot dan vooral op fouten van ons om er snel uit te komen echter zonder concreet doelgevaar .

De laatste kans in de eerste helft was voor ons ; een goede combinatie over rechts waar Eli de bal lag in de 16 gaf en Jasper , goed voor zijn man komend , de bal op de lat trapte .

0-0   bij de rust en daar was vooral de thuisploeg tevreden mee .

1-0   De 2e helft werden we al bij aanvang gepakt door de Ref die onbegrijpelijk strafschop gaf voor een zuivere tackle van Nick gevolgd door een even duidelijke schwalbe van Van Ruysseveld .

Deze laaste nam het vroege kerstcadeau gretig aan en SGH moest achtervolgen .

Het tempo ging omhoog , de druk langs onze zijde nam toe maar de slordigheid in de eindfase bleef .

Hamont beperkte zich tot het wegkeilen van elke bal en teerde nog meer op de counter .

De eerste goede mogelijkheid kwam er na een goede vrije trap van Jasper waar Nick vrij kon inkoppen maar recht op doelman Emmers .

Tijd voor de eerste assistent scheidrechter om zijn duid in het zakje te doen . Op een vrije trap van Koen richting Jasper stond de man gretig te vlaggen voor positiebuitenspel van Eli .

Eli nam echter niet deel aan het spel ; het voorzetschot van Zander dat achter Emmers in doel belandde werd dan ook onterecht afgekeurd .

Enkle minuten later sloeg het noodlot helemaal toe ; een eerrste echte goede aanval van Hamont die naam waardig belandde bij Nullens die trachtte Maikel te passeren in de 16 meter .

Beide spelers haakten in elkaar , Nullens valt gretig en de shceids floot al even gretig een 2e strafschop .

Ondanks het feit dat Ben in de goede hoek zat en de bal nog lichtjes raakte , stonden we 2 – 0 in het krijt .

Tijd voor SGH om alles op alles te zetten ; de organisatie viel een beetje weg en het werd een alles of niets spel .

Ondanks enkele halve kansjes , een goede vrije trap van Jasper en weer een goede kopbalmogelijkheid voor Nick kregen we de bal niet voorbij Emmers .

Het was integendeel Duisters die met een knappe individuele actie de eindscore op het bord zette .

Een zure en overbodige nederlaag voor onze jongens maar eerlijkheid gebied ons om te zeggen dat we in beide zones van de waarheid net niet scherp genoeg waren .

De intenties zijn er overduidelijk maar het is gebleken dat iedereen top moet zijn om deze intenties in goede resultaten om te zetten .

Op naar volgende week waar ons met GS Beek opnieuw een stugge tegenstrever wacht .