Zaterdag 14 okt. 19.30 uur

Zondag 8 okt.

GROTE HEIDE - TURKSE FC 1 - 0

4 PAAL 12

sponsors2.jpg rds.png rsd.png SGH-PZ.jpg SGH-Vanbuel.jpg sekura150901.jpg SGH-Gero.jpg

Met Maikel geelgeschorst en Koen T. Gekwetst begonnen we de wedstrijd met een onuitgegeven defensie .

En die wedstrijd kon niet slechter beginnen voor ons . Achteraan was het zoeken en ook elders kwamen we niet in ons spel .

Ham domineerde zonder echte kansen te creëren maar dat was ook niet nodig .

Wij hielpen hen daarbij door bijna elke balverovering onmiddellijk terug in te leveren .

Toen na 7’ Wouter voor de zoveelste keer de bal in de voeten van een Hamspeler speelde , was het raak ( 0 – 1 ) .

SGH was nu helemaal van slag ; Ham rook bloed en wij kwamen overal te kort . De momenten dat we er dan eens goed uitkwamen , waren we niet scherp voor doel of was de laatste pass onnauwkeurig .

We mochten van geluk spreken dat Ben ons met enkele goede tussenkomsten overeind hield .

Toen na een goede 20’ Raymaekers de bal simpel over Nick en Brecht speelde , was De Jonge er als de kippen bij om Ben te verschalken en stronden we , op dat moment , oververdiend 0-2 achter .

Meer pech nog voor SGH , want na ene goed half uur verdraaide Brecht zijn knie in een duel en moest noodgedwongen het veld verlaten .

De laatste 10’ van de eerste helft kwam SGH toch een beetje opzetten en was er wat dreiging in de 16 meter vazn Ham .

Na een goede combinatie kwam de bal op slag van rust bij Jasper die hem goed voorzwiepte en de ingelopen Sander kon milderen ( 1-2 ) .

Een zéér belangrijk doelpunt met de rust inzicht zo zou later blijken .

Na de koffie was het al SGH wat de klok sloeg ; we begonne duels te winnen en meer nog we vonden veel gemakkellijker de vrije man waardoor we aan voetballen toekwamen .

De kansjes stapelden zich op maar zowel Eli , Sander als Nick hadden pech bij de afwerking .

Tot op het uur ; een goed samenspel Koen , Jasper waarbij Koen de bal randje 16 meter terugkrijgt en vlot 3 spelers van Ham passeert .

De 4e speler vond het bljikbaar welletjes en vloerde koen ; strafschop . Deze werd feilloos omgezet door Jasper .

Sein voor SGH om verder door te duwen ; er speelde nog maar 1 ploeg want Ham geraakte niet meer tot bij Ben .

De kansen stapelden zich op maar zoals reeds een heel seizoen vergaten we om ons te belonen en de voorsprong verder uit te diepen .

Toen Rob een kleine 20’ voor tijd de moegestreden Sander kwam vervangen werd de druk nog groter .

Binnen de minuut centerde Rob de bal voor doel maar konden we niet afwerken en niet veel later kreeg Rob zelf een goede mogelijkheid om ons op voorsprong te brengen .

Toen Rob na een zoveelste goede loopbeweging de bal in de 16 meter ontving werd hij onderuit gehaald en wederom strafschop .

Ook deze keer faalde Jasper niet en we gingen van 0-2 naar 3-2 op dat moment oververdiend .

In de laatste 10’ vergaten we de voorsprong verder uit te diepen ; Ham kwam plots weer opzetten met lange ballen richting onze 16meter .

De verdediging , in de eerste 25’ erg wankel , bleef nu vlotjes overeind waardoor de 2e 3 punter van het seizoen een feit was .

Dankzij deze overwinning klimt SGH een aantal plaatsen in de rangschikking en kunnen spelers en club met vertrouwen naar de buren van Achel waar ons zaterdag een zéér warm onthaal wacht .