Zaterdag 11 nov. 19.30 uur

4 ACHEL 19

VRIJDAG 17 NOV

KOMT SINTERKLAAS

SGH-PZ.jpg SGH-Vanbuel.jpg rsd.png SGH-Gero.jpg rds.png sekura150901.jpg sponsors2.jpg

Na de wederopstanding tegen Ham konden we met vertrouwen naar de buren van Achel VV .

Wat een derby met goed voetbal had moeten zijn , werd er een van spanning maar vooral van frustraties .

Achel begon zéér sterk aan de wedstrijd en na 2’ was er een goede Ben nodig om de 1-0 van het bord te houden .

Toen Wertelaers na een ongelukkige botsing met Eli van het veld moest , kwamen we toch een eerste keer opzetten .

Het meeste gevaar bleef echter van Achel komen maar een sterk keepende Ben kon de nul op het bord houden .

In de 15’ commotie nadat Zander er met de bal vandoor ging .

Wertelaers trok aan de noodrem en de scheidsrechter kon niet anders dan rood geven .

Met nog 75’ te spelen kwam SGH nummeriek in het voordeel .

Van dit nummerieke voordeel was echter niet veel te merken ; het was Achel dat de lakens bleef uitdelen en verder dan de bal op eigen helft rondspelen kwam SGH niet .

Toen Plessers in de 20’ een lange bal richting Theuwis stuurde en Nick en Ben Kees enkel naar elkaar keken was Hofstede er als de kippen bij om alleen op Ben af te gaan .

Deze had geen kans en het stond 1-0 .

De wedstrijd kabbelde voort ; SGH vond geen tempo in het spel en achel controleerde .

Tot Jasper zich op links doorzette , naar binnen kapte en zijn voorzet/schot achter Brecko in doel zag verdwijnen . 1-1 en dat was ook de ruststand .

Met Maikel en Rob voor Philippe en Sander begonnen we iets beter aan de 2e helft .

Dit resulteerde al vrij vlug in een opening waar Rob gretig indook ; Timmermans kon niet anders dan Rob onderuit duwen en strafschop .

Een unieke gelegenheid om de mindere eerste helft volledig uit te vegen en Achel een opdoffer van jewelste te geven maar Jasper schoot te zwak in zodat het voor Brecko geen kunstje was de bal te pakken .

Na de gemiste strafschop gingen een aantal kopjes bij SGH hangen ; het niveau van de eerste helft was weer daar en Achel rook zijn kansen .

Toen de scheidsrechter een overduidelijke fout op Ivan onbestraft liet , profiteerde Achel optimaal . Theuwis werd diep gestuurd maar Ben en Florin voorkwamen een doelpunt .

De wedstrijd mocht door gaan en in dezelfde aanval dribbelde een sterke Hofstede zich vrij en trapte op doel .Ben pareerde nog maar Theuwis was goed gevolgd en het stond 2-1 .

In het laatste kwartier was SGH onmondig om de achterstand weg te werken ; het was de thuisploeg die nog ereder bij een 3e doelpunt kwam .

Verdiende overwinning voor de thuisploeg al had het er anders kunnen uitzien hadden we vanaf de stip gescoord .

De volgende weken worden echt wel cruciaal voor SGH ; iedereen moet beseffen dat we enkel als ploeg resultaten kunnen halen .

Hopelijk zorgt een goede Halloween party voor voldoende afleiding en kunnen we de kopjes weer fris maken voor de wedstrijd tegen Meeuwen .