Zaterdag 14 okt. 19.30 uur

Zondag 8 okt.

GROTE HEIDE - TURKSE FC 1 - 0

4 PAAL 12

SGH-Vanbuel.jpg rsd.png SGH-Gero.jpg rds.png SGH-PZ.jpg sekura150901.jpg sponsors2.jpg

Na de gewonnen derby in en tegen Herkol waren velen benieuwd hoe we het tegen de nummer 2 uit de stand en de titelkandidaat bij uitstek zouden doen .

Onze jongens begonnen vrij goed aan de wedstrijd en gaven aan om er iets moois van te maken .

Na 4’ resulteerde dit in een eerste hoekschop ; bij wat geharrewar in de 16 meter van Koersel viel Ivan ongelukkig op Ruiz . Deze laatste moest noodgedwongen het veld verlaten .

Daarna zagen we 2 goed georganiseerde ploegen die zelf wel wilden voetballen maar waar de wil om de tegenstrever niet te laten voetballen de bovenhand nam .

Onze jongens waren veel te onrustig in de omschakeling en verderop in balbezit waardoor de echt grote kansen uitbleven .

Voor Koersel telde eigenlijk hetzelfde ; Simsek werd goed afgeschermd door Wouter en ook Allaerts en Claes zaten in de zak van onze verdedigers .

Het was dan ook Jannis die voor de enige grote kans uit de eerste helft tekende maar zijn kopbal strandde op de lat . Rust 0 – 0 .

SGH kwam met goede intenties uit de kleedkamer maar het spelbeeld veranderde niet .

De wedstrijd ging in een stevig tempo op en neer en meer en meer werd duidelijk dat de ploeg die scoorde ook met de drie punten ging lopen .

Toen Maarten in minuut 67 zijn debuut van dit seizoen maakte , werd hij vrijwel onmiddellijk vrijgespeeld door Koen . Maarten kon echter de bal niet voorbij een goed keepende doelman krijgen .

Vrijwel onmiddellijk daarna kreeg Nick een gele kaart voor een futuliteit ; hij speelde de bal maar de scheids dacht daar anders over .

Toen hij 10’ later wel een stevige fout maakte , was een donkergele kaart op zijn plaats .

SGH met 10 man voor de laatste 10’ tot 15’ .

Met Philippe voor een weer sterk spelende Rob , was het voor onze jongens ploets pompen of verzuipen .

Koersel begon te drukken maar echt veel gevaar leverde dit niet op .

De gevaarlijke momenten werden door Ben snel onschadelijk gemaakt tot op dat ene moment waarbij de bal voor de 2e keer de lat kuste .

Onze jongens vochten voor elke bal en konden hierdoor het resultaat over de streep trekken .

Zéér verdienstelijke wedstrijd van SGH dat zo voor de 2e wedstrijd op rij de nul heeft gehouden en dit tegen de top 2 uit de stand .

Hopelijk kunnen we dit vasthouden tot een de winterstop en wachten ons nog mooie wedstrijden .

Te beginnen nu zondag tegen Lindelhoeven dat in de stand net boven SGH staat .

Het is de zoveelste 6 punten wedstrijd dit seizoen ; hopelijk nu met een goede afloop .