Zaterdag 11 nov. 19.30 uur

4 ACHEL 19

VRIJDAG 17 NOV

KOMT SINTERKLAAS

sekura150901.jpg sponsors2.jpg SGH-Vanbuel.jpg SGH-PZ.jpg SGH-Gero.jpg rds.png rsd.png

Na de toch wel beschamende wedstrijd in en tegen kadijk was het afwachten hoe de spelers zouden reageren .

In de voorafgaande dagen werd beslist om geen gebruik meer te maken van de diensten van de gebroers Pupovac .

De wedstrijd begon evenwichtig met veel middenveldspel en weinig tot geen gevaar voor beide ploegen .

Na een kwartier verhoogde Gruitrode het tempo en onze jongens kregen het even moeilijk .

Dit resulteerde in veel veldoverwicht en veel balbzezit voor de tegenstrever maar niet echt tot uitgespeelde kansen .

Toch zou na 20’ de 0-1 op het bord verschijnen . Goed middenveldspel van Gruitrode , Maassen stuurt de bal diep richting Peeters .

De ongelukkige Maikel kon de bal niet ontzetten en de geslepen Peeters speelde gepast Ben uit .

Sein voor SHG om zelf een tandje bij te steken .

De duels werden gewonnen , de vrije man werd beter gevonden en de kansen kwamen er ook .

Eerst was er Eli die een terugspeelbal onderschepte maar zijn lob ging nipt naast .

Toch werd het 1 – 1 ; een scherp aangesneden vrije trap van Jonah vanop links en de vrijstaande Nick moest enkel nog het laatste tikje geven .

De rest van de partij verliep evenwichtig met toch nog 2 mooie kansen voor SGH .

Eerst was Maarten net te lat op een terugspeelbal van Zang en vlak voor rust kwam de mooiste aanval van SGH .

Met een goede opbouw van achter kwam de bal bij Nick die in een tijd doorspeelde naar Zander op links .

De passte op Koen die een mooie 1-2 opzette met Maarten en zo vrij de 16 meter inging .

Jammer dat deze aanval daar stokte .

1. ruststand en alles was nog mogelijk .

De 2e helft moest Maikel noodgedwongen in de kleedkamer blijven en kwam Ivan in de ploeg .

Gruitrode voerde vanaf de eerste minuut na rust het tempo en onze jongens kreunden maar bezweken nog niet .

Op het moment dat we weer beter in de wedstrijd kwamen , viel de 1-2 .

Bij een uitworp van Cardeynaels stond Nick veel te hoog . Peeters dook gepast in zijn rug en kon vrij de 16 meter inlopen .

De goed gevolgde Vandebroek moest maar intikken .

Wat daarna volgde was dik 25’ niet echt om aanzien .

Onze jongens voetbalden totaal niet meer en enkel de wéér goed ingevallen Rob zorgde bij momenten nog voor wat hoop .

Dat de score voor Gruitrode niet hoger opliep is volledig aan hun eigen te wijten .

De kansen stapelden zich op en enkel veel geluk hield ons in de wedstrijd .

Zoals zo vaak dit seizoen krijgt de ploeg die de kansen niet afmaakt het deksel op de neus .

Na een zoveelste lange haal verlengde Rob de bal en toen Zang onbegrijpelijk naast de bal trapte was good old Maarten er als de kippen bij om de 2-2 op het bord te zetten .

De duidelijke strafschopfouten op zowel Rob als Maarten in de 90’ had SGH zelfs de 3 punten kunnen bezorgen maar noch de scheidsrechter , noch de lijnrechter wilden hun verantwoordelijkheid nemen .

Zo bleef het 2-2 . Een punt waar vooral SGH blij mee moet zijn .

Volgende week wacht ons een rechtstreekse tegenstreven voor het behoud .

Met de verplaatsing naar ham , dat 16 van de 19 punten in eigen huis behaalde , wacht ons weer een moeilijke wedstrijd .