Zaterdag 11 nov. 19.30 uur

4 ACHEL 19

VRIJDAG 17 NOV

KOMT SINTERKLAAS

SGH-Gero.jpg rsd.png sekura150901.jpg SGH-PZ.jpg sponsors2.jpg SGH-Vanbuel.jpg rds.png

Na een pittige maar toch goede voorbereiding van 6 weken was het zondag eindelijk zo ver. De 1e competitie wedstrijd stond op het programma, thuis tegen Meeuwen. Toch een klein beetje ons zwart beest thuis want de laatste 2 duels gingen verloren. Beiden met 1-2. De omstandigheden waren tropisch en dat kwam het niveau van het spel zou later blijken niet ten goede. We begonnen scherp aan de partij want al in de 1e minuut had het 1-0 kunnen zijn. Een verre ingooi van Lode werd door Thomas verlengt en bij de 1e paal kwam Jasper goed voor zijn man maar zijn inzet ging rakelings naast.

Ook de volgende kans was voor ons, Maarten zette zich goed door en kon trappen van de rand 16 maar zijn schot ging over. In de 10e minuut een eerste keer Meeuwen. Voorzet vanop rechts maar Vreys kopte over. Binnen het kwartier toch de 1-0, een afgeweken bal werd door Maarten binnen de 16 opgepikt en goed vrijgekapt en met links knap binnen getrapt. 2 minuten later direct het antwoord van Meeuwen. Vanhees vanop links maar net voorlangs. De laatste kans voor de pauze was nog voor hen. Verheyen kon van dichtbij uithalen maar Ben kon redding brengen. Ruststand 1-0. Mede door de hitte konden we ons normale niveau niet halen en dat had vooral in de 2e helft zijn weerslag. Het balbezit werd minder en zij konden ons vastzetten op onze helft. Daardoor ontstonden er natuurlijk kansen omdat we te kort op ons eigen doel stonden te verdedigen. De 1e was voor Vanhees maar Ben redde knap. 2 minuten later de volgende kans deze keer voor Willems maar alleen voor Ben was zijn controle zeer matig. Weg kans. We kwamen er nog maar sporadisch uit, net voor het uur kwam Jasper net te kort op een voorzet vanop rechts. In de 61e minuut dan toch nog een kans voor ons en wat voor een. Knappe actie van Milos op links, ideale center en Nick stond helemaal vrij op 5 meter van het doel. Zijn volley met links ging echter spijtig over. De kans om de partij op slot te gooien. Dan weer de beurt aan Meeuwen. In 2 minuten tijd 2 open kansen maar zowel Vanhees als Nijs werden weer door Ben gestuit. Zij bleven alles op alles zetten en gaven achteraan veel ruimte weg maar we konden daar te weinig van profiteren. De druk van hen leverde nog wel mogelijkheden op, zo ging een voorzet van Willems nipt voorlangs en een kopbal van Rogiers ging over. Het enige wat wij daar nog tegenover stelden was een fantastisch afstandsschot van Rob, maar Franken tikte net over. En toen de laatste minuut: eerst een vrije schop die voor doel gebracht werd, een duel tussen Koen en Vreys en een overduidelijke elleboogstoot van de laatste. Iedereen zag het behalve de scheids. Deze gaf gewoon een hoekschop en uit deze hoekschop kwam de toch wel zure gelijkmaker. De hoekschop werd nog ontzet werd terug ingebracht en kwam gelukkig voor de voeten van Grobben. Deze devieerde de bal in de verre hoek. 1-1 in de 90e minuut. Toch nog even opwinding in de 91e minuut. Rob ging op links door, ging in duel in de 16, ging neer en de scheidsrechter floot, wees naar de stip maar liep dan heel snel door en gaf gewoon achterbal. Einduitslag 1-1. Een terechte uitslag maar wel zuur omdat het doelpunt in de laatste minuut viel. Het spel was nog zeker niet top, maar we zijn natuurlijk ook maar net begonnen. Volgende week wacht ons de volgende zware opdracht, namelijk uit in RC Peer.