SGH-Vanbuel.jpg SGH-Gero.jpg rds.png rsd.png sponsors2.jpg SGH-PZ.jpg sekura150901.jpg

.In een eerder matige en slappe wedstrijd van onze kant hebben we de meerdere moeten erkennen in Herkol. Ze wonnen uiteindelijk verdiend met 1-3. Voor een behoorlijk aantal toeschouwers begon de partij in een behoorlijk hoog tempo en ook nog kansen voor beide ploegen. In de 2e minuut leidde balverlies van ons op het middenveld de 1e kans in. Martijn Plessers verscheen voor Ben maar deze redde goed. 2 minuten later een vrije schop aan de overkant.

Milos achter de bal, een harde center en aan de 2e paal werd de bal in eigen doel gewerkt net voor de inlopende Rob. 1-0. Eigenlijk een ideale start. Weer 2 minuten later wad Herkol weet aan de beurt maar deze keer kom Joeri Plessers niet afronden. Hij werd nog net geblokt door Koen. Dan een langere periode zonder enig doelgevaar met wel meer balbezit voor de bezoekers. Tot in de 22e minuut. Belmans werd diep gestuurd, hij zag Martijn Plessers vrij aan de 2e paal en randje buitenspel tikte hij vrij binnen. Voor de pauze nog 1kans voor elke ploeg. Een kopbal van Plessers ging over en Rob schoot met links voorlangs. Rust 1-1. Veel middenveldspel en weinig kansen. Na de rust nog minder kansen voor beide ploegen. Herkol had het betere van het spel maar konden daarbij ook niet dreigen. Hulp kwam er dan toch, een weggewerkte bal van Nick kwam bij Koen tegen zijn elleboog strak tegen zijn lichaam. Geen enkel protest van Herkol van hands maar de scheids floot tot ieders verbazing penalty. Janssen nam het cadeautje gretig aan en 1-2. In de 66e minuut kregen zij een vrije schop die erg licht gegeven werd en ditmaal Sander Plessers achter de bal en knap over de muur binnen. 1-3. Daarna bloedde de partij dood met veel balbezit voor Herkol en wij konden daar niets meer tegen over zetten. Een overwinning die verdiend was maar wel uit 2 discutabele fasen waarbij de scheids een hoofdrol speelde. Wij konden naar voor toe te weinig brengen om aanspraak te maken op een punt. Komende zondag in Kadijk is er toch al sprake van een beetje te moeten. Anders wordt de afstand met de rest wel erg groot.

Meer foto's van Kylian Elen - Meer foto's van Marc Faes