Zaterdag 14 okt. 19.30 uur

Zondag 8 okt.

GROTE HEIDE - TURKSE FC 1 - 0

4 PAAL 12

rsd.png SGH-PZ.jpg SGH-Gero.jpg rds.png sponsors2.jpg sekura150901.jpg SGH-Vanbuel.jpg

Onze eerste overwinning van dit seizoen is binnen. Zoals vorige week na Herkol al aangegeven, als het niet met mooi voetbal kan dan moet het maar op karakter gebeuren. En zeker in de 2e helft gebeurde dat en dat leverde op. De wedstrijd begon eerder slordig en ook de omstandigheden in Kadijk ( klein en smal veld ) laten goed voetbal zelden toe. Grote kansen waren er dan ook geen. Een aantal mogelijkheden wel. Ben pakte een schot van Rooyackers en Jasper testte 2 keer doelman Cuypers. Tot de 20e minuut. Een vrije schop werd lang gespeeld, wij verdedigden eerder matig en aan de 2e paal kon Troosters volledig vrij binnen tikken. 1-0. Voor de pauze nog een kans voor Maarten maar Cuypers redde. Ruststand 1-0. Na de rust kropen we 2x door het oog van de naald. Eerst raakte Maex de bovenkant van de lat en 5 minuten later leed Nick balverlies en kon Theuwis op Ben af, die kon nog redding brengen. Rob kwam Thomas aflossen en we gingen iets opportunistischer spelen. Het leverde in het laatste half uur, mede omdat zij aan het einde van hun krachten waren, de ene na de andere kans op. Eerst een bal op de lat van een verdediger van hun, dan een schot van Koen in de handen van Cuypers. In de 63e minuut ging Jasper door op rechts en zag Milos op de rand van de 16. In 1 tijd in de verre hoek binnen. 1-1. We drukten door en 5 minuten later de 1-2 door Nick die mooi binnen schoot met links uit de rebound. Even later ging Rob door maar zijn schot ging voorlangs. In de 82e minuut kwam Rob een teenlengte te kort op een voorzet van Maarten. Uitstel zo bleek want in de 86e minuut ging Jonah op rechts diep en gaf een knappe center die door Jasper prachtig binnen gekopt werd. 1-3. Einde verhaal zou je denken maar dat was het niet, in de 91e minuut verkeek Ben zich op een center en pakte het cadeau aan. 2-3. Maar vanaf de aftrap ging de bal naar Lode die met een lange bal Rob alleen voor Cuypers zette. Knappe lob en 2-4. Op basis van de 2e helft zeker verdiend maar als de 2-0 gevallen was dan had het er heel anders kunnen uitzien. De ploeg heeft in ieder geval laten zien dat het over karakter en vechtlust beschikt. Gebeurd dat iedere week dan komt de rest vanzelf.